Ah joh, doe niet zo ongezellig!

Heb jij je voorgenomen om in januari de wijntjes te vervangen door een Spa rood? Of is jouw goede voornemen om voortaan de traktaties op je werk aan je voorbij te laten gaan? Of misschien besluit je vanaf nu te bedanken voor de bitterballen op feestjes en partijen?

Reken er op dat het voor jouw directe sociale omgeving even schakelen is. Zij weten niet beter dan dat je het wijntje glimlachend ontvangt, de taart gretig aanpakt en de bitterballen net wat langer vasthoudt dan je buurman.

Je herkent de uitroepen vast wel “Ah joh doe niet zo ongezellig!” of “Wat is er, voel je je niet lekker? “ of “Huh, weet je het zeker?”.  Als dit soort uitroepen ook nog eens herhaald worden zit je voor je het weet tóch met een glas wijn in je hand. Je wilt tenslotte geen gedoe, zo belangrijk is het nu ook weer niet.

Is dat zo? Vind je dat echt? Of baal je diep van binnen hartgrondig dat het je niet lukt?

O,o die sociale druk is een drempel hoor. Niet voor niets neem ik bij leefstijlcoaching de tijd om samen de sociale omgeving in kaart te brengen. Bedenken we helpende strategieën om je omgeving in te schakelen als supporter. Tactieken hoe je het volhoudt als het soms minder leuk wordt. Zodat jij je gewenste doel bereikt. Strategieën die je voor alles kunt inzetten. Zie het als bonus in persoonlijke ontwikkeling die je cadeau krijgt bij je gezonde leefstijl. In dit blog een snelle tip, zet je omgeving voor jou in!

Wat kun jij vanaf morgen al doen?

  • Spreek het uit!
    Vertel aan je familie, vrienden en collega’s waarom je voortaan bedankt voor dat wijntje of bitterbal. Dit levert je begrip en steun op. En misschien wat sociale controle, kan geen kwaad 😊
  • Schakel in!
    Deel met hen wat jou helpt om je doel te bereiken en wat niet helpt. Waar jij je prettig bij voelt. Als ze je gunnen om succesvol te zijn in het halen van je doel zullen zij je met liefde helpen.
  • Samen doen!
    Het kan zomaar zijn dat jouw gedrag inspireert en je anderen enthousiast maakt om ook mee te doen. Is die er niet? Zoek dan zelf een buddy. Samen sta je sterker en kun je tips en tricks uitwisselen.

Tot snel!

Bertina van Dolder
Leefstijlcoach Gouda

PS. Doe mee met CooL!

Wil je met anderen werken aan een gezondere leefstijl naar een gezond gewicht? Wil je nee leren zeggen zonder gedoe? Wil jij je gezondheid vanaf nu op nummer 1 zetten?

Misschien is dan gratis (!) het leefstijlprogramma CooL iets voor jou. Volledig vergoed vanuit de basisverzekering, zelfs zonder eigen risico. Op 21 juli start een nieuwe CooLgroep, en er zijn nog plekken beschikbaar! Lees via de knop of je in aanmerking komt: