Het goede nieuws over slecht nieuws

Al enige tijd verdiep ik me in leefstijl en het effect op onze gezondheid. Het leukste van deze reis in de wereld van leefstijl en gedragsverandering vind ik de ontdekking van simpele inzichten die je van je leven niet meer vergeet. Want je gaat het pas doen als je het kunt onthouden!  Ik ben enorm enthousiast over het positieve effect van een gezonde leefstijl. Niet alleen ik, ook toonaangevende wetenschappers zijn dat. Tot zover het goede nieuws.

Want het slechte nieuws is: er wordt veel onzin beweerd en geroepen in de wereld van gezondheid en leefstijl. Veel mensen haken hierdoor af. Raar is dat niet, wat kun je tegenwoordig nog geloven?

Ik vind dat je recht hebt te weten wat wel en niet waar is. Wat écht verschil maakt voor jou en wat niet. En met een helder verhaal hoe je dit toepast in jouw dagelijks leven.

Dat is de reden van mijn zoektocht in de wereld van wetenschap over gezondheid en leefstijl.

En die begon met een evidence-based leefstijlopleiding. Daarbij stortte ik mij met veel enthousiasme op stapels vakliteratuur, themabijeenkomsten en interessante podcasts. En ik volg relevante wetenschappers, kennisbanken en nieuwsbrieven.

Mijn belangrijkste vragen die ik stel:

  • Wat is waar en wat is niet waar over gedrag en gezondheid?
  • Wat maakt in gezonde leefstijl écht verschil?
  • Hoe pas je dit toe in het leven van alledag?

In de blogs op de website van Het Leefstijlburo zal ik informatie en tips delen over bewezen inzichten in leefstijl en gezondheid. Kort, helder en praktisch.

En als je een gezonde leefstijl wilt maar je komt er maar niet toe? Je blijft maar hangen in je ongezonde gewoonte? Dan ben ik er voor jou! Ik activeer je graag tot jouw duurzame doorbraak in gezond gedrag. Zodat je een fitte, frisse gezonde versie van jezelf bereikt. En het mooie gewicht? Dat is de kers op de taart. Bel of mail mij voor een gratis kennismakingsgesprek