#Snelle tip “Wat is nu gezond?”


#Slaaptip

Ben jij één van de 30% Nederlanders die slecht slaapt? Dat is heel naar. Je wordt er flink chagrijnig van en je werk (en omgeving) lijdt eronder. Helaas, dé oplossing die voor iedere slechte slaper werkt, bestaat niet. Maarre… niet van wakker liggen. Er is gelukkig heel veel wat je er wél aan kunt doen. Zo bleek uit een studie van de University of Manchester dit wel te werken: “schrijf het op!”

Wil je beter slapen, dan is het slim om de drie beste dingen van je dag op te schrijven. Dit portie positiviteit geeft je een gevoel van rust. En rust zorgt weer voor een betere slaap. En schrijf drie dingen op die je van plan bent om morgen aan te pakken. Zo werk je niet urenlang je “to-do”-lijst af in je hoofd, terwijl je eigenlijk in slaap wilt vallen.

Natuurlijk is er nog veel meer te zeggen over slapen en wat voor jou kan werken. Slaap is een belangrijke leefstijlfactor. Naast voeding, bewegen en ontspanning is dit een onderdeel van mijn 6-stappenprogramma. Abonneer je op mijn nieuwsbrief met gezonde tips zodat je meer slaaptips ontvangt.