#Snelle tip “Wat is nu gezond?”


#beweegtip

Voor onze grootouders en betovergrootouders was eten een noodzakelijk onderdeel om te kunnen blijven bewegen. In onze tijd willen wij vooral bewegen om te kunnen blijven eten. De dikmakende omgeving waarin wij leven met voedselaanbod op de gekste plekken is nu eenmaal een uitdaging.

Mijn snelle tip deze week: make your life harder! Wil je meer beweging en haat je de sportschool dan is het superslim om extra beweging in je gewone dagelijkse leven te smokkelen. Let op, dat vraagt omdenken in ons super efficiënte leven wat ingericht is op zoveel mogelijk gemak en comfort.

Een paar voorbeelden om je op weg te helpen: Al is het maar één ding, zet het niet op de trap maar neem het meteen mee naar boven. Levert je zo’n 60 extra stappen op. Nog eentje: koop een springtouw en doe dagelijks een setje van 3 x 10 tussen de bedrijven door. Goed voor je vetverbranding.

Natuurlijk is er nog veel meer te zeggen over bewegen en wat voor jou kan werken. Bewegen is een belangrijke leefstijlfactor. Naast voeding, slapen en ontspanning is dit een onderdeel van mijn 1-op1 coaching met het 6-stappenprogramma.

Abonneer je op mijn inspiratiemail zodat je meer beweegtips ontvangt.