Twijfel je of CooL iets is voor jou?

Is je energie ‘s avonds helemaal op? Maak jij je zorgen om je gezondheid? Vind je omgeving ook dat er iets moet gebeuren? Heb je (ernstig) overgewichtIs jouw leven nu beperkter omdat je minder onderneemt dan je wilt?

Twijfel je of het Leefstijlprogramma CooL iets voor jou is? Bedenk voor jezelf wat het je kost als je het programma Coaching op Leefstijl aan je voorbij laat gaan.  

Stel jezelf de vraag: Hoe zou je je voelen als de knop om zou gaan? Hoe zou het voor je zijn als je je prettig voelt in je lijf? Als je vol gas kunt gaan in plaats van halve kracht? Als je getallen in cholesterol, bloedglucose en bloeddruk gezond zijn?  Als je omgeving trots is op jou om wat je hebt bereikt?

Twijfel je omdat je nog vragen hebt? Om je te helpen de 5 meest gestelde vragen over CooL in Gouda op een rijtje. 

1. Ik weet allang wat goed voor mij is in voeding, bewegen en slapen. Wat voegt het CooL programma toe?
Dat is prachtig dat je weet wat goed voor je is. Mag ik je dan iets vragen? Waarom doe je het niet? Wat zit er in de weg? Wat houdt je tegen? Het programma CooL gaat over gedragsverandering zodat je gaat doen wat je allang weet. Verlang je daarnaar? Dan is CooL iets voor jou.  

2. Ga je in het CooL programma sporten?
Nee, we gaan niet sporten of intensief bewegen tijdens de groepsbijeenkomsten van CooL. Wel is het thema bewegen onderwerp van meerdere sessies in het CooL leefstijlprogramma. De insteek is eigen regie en verantwoordelijkheid nemen. Dat doe je niet alleen, wij helpen je hierbij. De buurtsportcoach in Gouda komt langs om kennis te laten maken met de beweegmogelijkheden in je eigen leefomgeving. 

3. Mijn huisarts weet niet wat CooL Gli is
Gli CooL is nieuw in Gouda. Hierdoor kan het zijn dat de Goudse huisartsen  onbekend zijn met het verwijsproces. Alle Goudse huisartsen zijn inmiddels geïnformeerd over het CooL leefstijlprogramma in Gouda en het verwijsproces.

4. Ik heb ‘s avonds geen puf om het CooL programma te volgen.
Helpt het als je bedenkt dat het in 9 maanden gaat over 8 avonden van 1,5 uur? Ja, CooL is een investering in tijd en energie.  Bedenk voor jezelf wat het je aan tijd en energie kost op de lange termijn als je zo doorgaat en niets doet. Is het een optie om niets te doen het te laten gaan? Aan jou de afweging.   

5. Waarom duurt het CooL leefstijlprogramma totaal 2 jaar?
Het programma CooL heeft bewezen dat het écht werkt bij studies in de afgelopen 3 jaar: gezondheidswinst, kwaliteit van leven, gezonde bloedwaarden, gezond gewicht en tailleomvang. Een van de werkzame elementen bleek het langdurige traject van begeleiding en ondersteuning. Klinkt logisch. want zeg nou zelf, je ingesleten gedragspatronen veranderen in voeding of bewegen of slapen is best lastig, toch? Doordat je een ondersteuningsfase ingaat van 16 maanden blijf je focus houden en houd je nieuw gezond gedrag vol.   

Twijfel je over CooL of wil je meer info?

Wil je graag aan een gezondere leefstijl werken maar weet je niet of Coaching op Leefstijl iets voor jou is? Klik HIER en ik bel je snel. Ik denk graag met je mee. 

Leefstijlcoach Gouda Bertina van Dolder

Ga je voor een gezonde leefstijl?

Kom je uit de regio Gouda en kom je in aanmerking voor CooL? Neem jij je verantwoording? Meld je aan via onderstaande button en ik neem binnen 24 uur contact met je op om het vervolg te plannen.