5 geheimen van blijvend gezond gewicht

Vind jij het lastig om je gezonde gewicht vast te houden als je flink bent afgevallen? Ben je aan het jojoën met je gewicht? Dan er weer wat af, dan er weer wat bij? Baal je ervan dat je steeds opnieuw in gewicht aankomt? Vraag jij je ook weleens af hoe slanke mensen dat doen? Blijvend succesvol afvallen? Wat is hun geheim?

Als je googelt op blijvende gewichtsvermindering dan vind je allerlei prachtige lijstjes met tips. Nu heb ik de tik dat ik van inzichten houd die ook bewezen zijn. We kunnen allemaal wel wat roepen tenslotte.  

Ik tref het, er is gedegen onderzoek gedaan wat de succesfactoren zijn van mensen die afvallen en dat ook blijvend vasthouden*. Het gaat hier vooral om mensen die een groot deel van hun leven overgewicht hadden. Als je deze 5 succesfactoren volgt dan behoud je geheid je gezonde gewicht.

5 succesfactoren voor blijvend gezond gewicht:

  1. Dagelijks veel bewegen; zij bewegen iedere dag minimaal een uur. Dit hoeft niet een intensief sportschoolbezoek te zijn. Het kan ook wandelend of fietsend. Je hebt een beweegmindset
  2. Ieder dag ontbijten; zij ontbijten iedere dag en vaak ook nog hetzelfde
  3. Ingrijpen als het moet; zij houden hun gewicht in de gaten en bij toename grijpen ze direct in. Ze wachten dus niet totdat ze 10 kilo verder zijn. Weeg je 1 x in de week op een vaste dag en vast tijdstip.
  4. Consequent zijn; of het nu weekend, vakantie of feestdagen zijn, hun eetpatroon blijft hetzelfde. Dus niet helemaal los gaan in het weekend en daarna weer heel goed opletten. Of alle remmen los in de vakantie en daarna weer een strak regime
  5. Bewust eten; ze blijven bewust gezond eten waarbij zij dagelijks letten op de hoeveelheid calorieën en het aantal producten met een hoog vetgehalte

Zie jij ook de rode draad? Inderdaad!

DAGELIJKS!

De mensen uit het onderzoek hebben dagelijkse gezonde gewoontes in hun leven ingepast. Zij geven aan dat zij nooit meer terug willen naar hun oude situatie. Zij genieten ervan dat zij

  • meer energie hebben
  • zich soepel kunnen bewegen
  • positiever in het leven staan
  • meer zelfvertrouwen hebben
  • zich gezonder voelen

Stel je voor wat een impact dit heeft op hun leven en de mensen om hen heen!

“Het geheim van verandering is om al je energie te richten op het bouwen van het nieuwe” Socrates

Tot snel!

Bertina van Dolder Leefstijlcoach
bij Het Leefstijlburo

Bertina van Dolder
Jouw leefstijlcoach in Gouda

Afvallen in Gouda (nog 1 plek!)

Wil jij leren hoe je ontspannen gezonde gewoontes ontwikkelt?  Het leefstijlprogramma CooL is een leefstijlprogramma in Gouda met focus op gezonde gewoontes op de lange termijn. Je leert meer bewegen, beter slapen, gezonder eten en meer ontspannen. Zodat je succesvol blijvend gezond gewicht bereikt en je je energieker en gezonder voelt. Op woensdag 16 september start er een nieuwe groep. Er is nog 1 plek! CooL wordt 100% vergoed uit de basisverzekering. Ga via de knop naar de CooLpagina voor meer info!

Tips en inspiratie?

Had je een ‘aha moment’? Of was het voor jou een open deur? Dan ben ik ook benieuwd. Waarom had je deze inzichten dan nodig? Want als je het al weet, waarom doe je het dan niet? Misschien eentje om over na te denken?

Heb je zin in meer waardevolle tips die écht werken? Ontvang ze gratis en voor niets wekelijks in je mailbox. Schrijf je nu in!

Volg mij op social media

Bron: boek “Smartsize me” door prof. Ingrid Steenhuis