Leefstijlcoach Bertina op jaarevent NVvPO

Hoe tof! Als leefstijlcoach spreek ik op het grote landelijke jaarevent van de NVvPO. Dé vereniging van praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen in Nederland. Vereerd om op 15 juni met mijn leefstijlsessie over de gecombineerde leefstijlinterventie (Gli) in het programma te staan op hun grote jaarevent. Samen met zoveel andere bevlogen zorgprofessionals, (huis)artsen en specialisten. Een ieder met een eigen specialisme. De verbinding is in ons kloppend hart om bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van Nederland.

Parallelsessie Gli in de Praktijk

Als ervaren uitvoerder van de Gli CooL (Coaching op Leefstijl) geef ik de zorgprofessional een uniek kijkje achter de schermen. Met 9 CooLgroepen in Gouda en de 10e op komst zijn er genoeg praktijkervaringen te delen.

Er zijn maar liefst 3,5 miljoen Nederlanders die in aanmerking komen voor de Gli. 3,5 miljoen Nederlanders die gezondheidswinst kunnen behalen in hun leven. Mijn missie is dat zoveel mogelijk mensen deelnemen aan de Gli. Ze als leefstijlcoachte begeleiden naar een gezondere leefstijl en meer energie en fitheid. Hoe mooi is het dan als leefstijlcoach te ervaren dat het kwartje valt. Zoals één van mijn deelnemers mij onlangs appte:

“Het kwartje is gevallen dat mijn brein (waakhond en hamster) grote veranderingen tegenwerkt door stofjes in te zetten, waardoor een averechts effect optreedt. De enige manier hier omheen is om kleine stapjes te zetten en hier nieuwe gewoontes van te maken. Dit begint met vertragen en je bewust worden van je gedrag en zo keuzeruimte creëren. Richten op zaken waar je invloed op hebt en slechte gewoontes vervangen door goed gedrag en dit trainen. Het vergt uitzoeken / uitproberen en oefenen. Hierdoor wordt je al snel gezonder en fitter en op de lange termijn volgt ook een gezond gewicht.”

En zo is het! En niet anders.

Zie ik je daar?

Nieuwsgierig geworden naar meer? Ben je praktijkondersteuner of praktijkverpleegkundige? In mijn online sessie krijg je inzicht hoe een Gli er in de praktijk uitziet. Wat is het belangrijkste verschil in de diverse Gli’s? Wat gebeurt er in een groepsbijeenkomst? Wat zijn de ervaringen van deelnemers? Voor wie werkt het wel en voor wie is het minder passend? Zodat je je patiënten nóg beter kunt adviseren en doorverwijzen naar de Gli.

Ik heb er zin in! Zie ik je daar?

Of ben je één van de 3,5 miljoen Nederlanders die in aanmerking komt voor de Gli? Weet je welkom!

Tot snel!

Bertina van Dolder Leefstijlcoach
bij Het Leefstijlburo

Bertina van Dolder
Je leert gezonder leven